Pirmasis RKL sezono žingsnis žengtas. Neblogas. Gana tvirtas. Tiesa galėjo būti kiek platesnis ir stabilesnis, bet jei prisiminsime faktą, kad komanda gana stipriai pasikeitė po praėjusio sezono – rezultatu galima labiau pasidžiaugti, nei nusivilti, tikriausiai. Po pirmojo reguliaraus sezono rato, komandos sąskaitoje 8 pergalės ir 3 pralaimėjimai. Antrąjį ratą pradedame 4 turnyrinės lentelės vietoje, tačiau pirmas 7-ias grupės komandas vieną nuo kitos skiria vos vienas taškas, taigi antrasis ratas nusimato tik dar aršesnis ir atkaklesnis.

Šių metų RKL sezone startavome sunkia pergale prieš Sedos komandą. Iškart sekančią dieną sekė “desertas” – dabartiniai grupės lyderiai, Šilalės “Lūšies” komanda. Sugebėjome pasinaudoti tuo, kad priešininkai rungtyniavo ne pilnos sudėties ir atimti kol kas vienintelį tašką iš šilališkių šiame sezone. Trečiajame ture patirtas pirmasis pralaimėjimas, nusileista Pakruojo ekipai. Toliau sekė pergalė išvykoje Vilkaviškyje, bei trys pergalės namie prieš Klaipėdos, Panevėžio, bei Jurbarko komandas. Gruodžio mėnesį pradėjome pralaimėjimu labiau patyrusiai Kelmės ekipai. Dar po savaitės iš Radviliškio grįžta taip pat tuščiomis. Pirmąjį ratą užbaigėme dviem pergalėmis prieš Šakių ir Šiaulių komandas.

Kalbant apie komandos sudėtį, labai pradžiugino pirmojo komandos kapitono T. Rapolavičiaus sugrįžimas. Pabandęs jėgas NKL lygoje, Tadas grįžo namo ir yra rimtas pastiprinimas mūsų priekinei linijai. Deja, bet gruodžio viduryje teko atsisveikinti su taip pat komandos senbuviu ir vienu pagrindinių žaidėjų – D. Dragūnu, kuris nusprendė išbandyti legionieriaus kelią.
Taigi po šių pasikeitimų, komandos sudėtyje 12 žaidėjų – tiek kiek ir pradėjo sezoną. Galima pasidžiaugti, kad nors mikro traumų ir būta, bet kol kas pavyko išvengti rimtesnių problemų ir dažniausiai komanda gali remtis pilna arba beveik pilna sudėtimi.

Žiūrint į statistinius duomenis, komandoje išsiskiria šiemet prie komandos prisijungęs S. Andraitis, kuris šiuo metu rezultatyviausias ir naudingiausias. Bet džiugina, kad net 6 žaidėjai renka dviženklį naudingumo balų skaičių. Likę žaidėjai, taip pat turi savo vietą komandos žaidime, sugeba “iššauti”, bei nustebinti varžovus, kurie šiemet negali koncentruotis į vieno ar dviejų žaidėjų gynybą.

Kalbant apie komandinį pasirodymą, yra kuo pasidžiaugti. Esame viena geriausiai puolančių RKL B diviziono komandų (3 vieta), bei patenkame į TOP-5 pagal atkovotus kamuolius (5), rezultatyvius perdavimus (4), dvitaškių (4) ir tritaškių taiklumą (4). Taip pat faktas, kad yra taisytinų dalykų: šlubuoja gynyba (10 vieta), reikia pagerinti baudų taiklumą (14), bei labiau branginti kamuolį (13 vieta – 15,9 klaidos).

Sezonui įpusėjus, komandos gerina žaidimą ir stiprinasi, tad antroje reguliaraus sezono dalyje laukia daug sunkaus darbo ir sunkių varžybų. Pirmosios jau šiandien – sausio 12 dieną, 19:00. Į Tauragę atsiimti taškų atvažiuoja sezono lyderiai – Šilalės “Lūšies” komanda. Lauksime aktyvaus savų sirgalių palaikymo šiose ir visose likusiose komandos namų rungtynėse.